Strikktrening

strikktrening

 

Strikken er som et mobilt treningsstudio, og de fleste av landets beste idrettsutøvere bruker den som et treningsverktøy. Strikker er ikke bare en god erstatning når man ikke har tilgang på treningsstudioer. Fordelene er mange:

 • Strikker gir naturlig flytende og funksjonelle bevegelser.
 • Treningsstrikker gir ofte mest motstand der muskelen er sterkest.
 • Strikkene finnes i en mengde ulike lengder med ulik grad av elastisitet.
 • Strikkene er lette og er enkle å ta med seg i treningsbagen.
 • Strikkene er relativt billige i forhold til annet treningsutstyr.
 • Det er minimalt med skader ved bruk av strikker i treningen.

 

Det er meget praktisk å trene et idrettslag med treningsstrikker. Det er ikke antall utøvere som bestemmer hvordan man skal legge opp treningen. Utøverne kan utføre øvelsene samtidig eller i par. Da holdes laget hele tiden i gang, samtidig som man blir observert av treningspartneren. Og man får de nødvendige pausene mens partner jobber.

Strikkene brukes ikke bare innen styrketrening. Idag er de flittig brukt til bevegelighets-, stabilitets- og styrketrening og som motstand under eksplosive øvelser.
Treningsstrikker er også et godt hjelpemiddel ved opplæring av løfteteknikk før man tar i bruk vekter.

Strikkene er perfekte å ta med seg når du er på reise, skal trene på arbeidsplassen, i friluft eller i en idrettshall uten vektrom.

Man har sett at trening med strikk har god effekt på eksplosiv styrke. Etter trening med strikk klarer utøverne å løfte tyngre vekter med høyere hastighet.

Strikkens vektbelastning kan under en øvelse variere med alt fra 5–15 kilo til 15–40 kilo, avhengig av elastisiteten.

Atlet Fysio har strikker med ulike lengder og ulik grad av elastisitet. Strikkene er uten håndtak da vi mener dette er mer anvendelig ved mange av de viktigste øvelsene.

Vi holder regelmessige kurs og treninger internt og eksternt for å lære opp trenere og utøvere for optimal anvendelse av strikker i treningen.

Ta kontakt om det er ønskelig at vi kommer til din klubb eller ditt lag for å demonstrere og planlegge en økt tilpasset din idrett. Vi har alle høy utdannelse og besitter erfaring fra toppidrett. Vi vet viktigheten av at utøverne skal kunne relatere treningen til idretten sin, og ikke “bare” se på øvelsene som skadeforebyggende.

Prisene varierer fra 80,- til 300,- pr strikk, avhengig av lengde, elastisitet og antall. (Se egen prisliste)

Ta kontakt for pristilbud ved bestilling av et større antall strikker.

 

Tilbud for idrettslag

 1. Planlegging og gjennomføring av en strikktrening.
  Her viser vi grunnleggende øvelser med fokus på hofte-/knestabilitet og idrettsspesifikke øvelser.  Spillerne korrigeres underveis og informeres samtidig hvorfor øvelsene er viktige for dem. Vi har legger vekt på at øvelsene er prestasjonsfremmende og ikke bare ment som skadeforebyggende trening.  I etterkant får treneren tilsendt et tilpasset program med bilder av øvelsene, avhengig av nivå på spillerne.
  Pris: kr.1900,-
 2. Foredrag. Tema: forebyggende – og idrettsspesifikk fysisk trening.
  Foredraget er tilpasset trenere i idrettsklubber som ønsker inspirasjon og ideer til hvordan man kan implementere fysisk trening. Jeg kombinerer erfaringen min som tidligere profesjonell håndballspiller og bakgrunnen min som fysioterapeut og trener til å formidle hvorfor og hva jeg mener er viktig for spillere som er i vekst og rask utvikling. Årene mellom 13 og 17 år er svært viktige både med tanke på prestasjonsutvikling og skadeforebygging. Varighet: ca. 2 timer.
  Pris: kr. 3000,-
 3. Planlegging og gjennomføring av en strikktrening etterfulgt av et teorietisk foredrag. Tema: forebyggende – og idrettsspesifikk fysisk trening.
  Pris: kr. 4000,-

Ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker med informasjon om strikker eller våre tilbud.