Herman Hernæs

Herman Hernæs er fysisk trener og har ansvar for flere av idrettslagene ved Atlet Fysio. Vi kjenner få med så god kroppsbeherskelse.

Herman mener nøkkelen til treningsglede ligger i å kunne ha det gøy på hver trening, og håper at «Ukas utfordring» på vår facebookside kan være til inspirasjon for våre medlemmer.

Herman:

  • er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, både som lektor (faglærer i kroppsøving og idrettsfag) og med mastergrad i idrettsbiomekanikk og fysiologi ved seksjon for fysisk prestasjonsevne.
  • har gjennom hele oppveksten spilt fotball, og i tillegg vært innom svært mange andre idretter. Håndball, friidrett og taekwondo er tre eksempler som viser noe av bredden i det han har drevet med.
  • har de senere år drevet med mye styrketrening, og er svært opptatt av å grundig analysere og tilpasse bevegelser for en optimal prestasjon og for å unngå skader.
  • har trent mye baseløft (knebøy, markløft og benkpress) i tillegg til at han er svært glad i å prøve seg på kroppsvektøvelser, «calisthenics» og er også inspirert av turnøvelser.
  • skrev masteroppgave om hoppegenskaper og muskel-sene funksjon hos en gruppe Maasaier i Tanzania. Har senere vært ansatt som vitenskapsassistent i prosjektet. Andre prosjekter han har jobbet for inkluderer i tillegg til at han har jobbet som styrketrener for en gruppe i «Tine»-prosjektet, og medhjelper for datainnsamling i et prosjekt som omfatter bruk at «catapult» (brukes for å få informasjon om bevegelsesmønster, arbeidsmengde, antall akselerasjoner osv. hos håndballspillere).
  • har også undervist i deler av kurs i anatomi og kurs i biomekanikk og forskningsmetoder ved NIH.

Kontakt Herman:

Tlf: 416 04 232
Mail: herman.hernaes@gmail.com