Herman Hernæs

Herman Hernæs

Personlig trener

Herman Hernæs er fysisk trener og har ansvar for flere av idrettslagene ved Atlet Fysio. Vi kjenner få med så god kroppsbeherskelse.

 

Herman mener nøkkelen til treningsglede ligger i å kunne ha det gøy på hver trening, og håper at «Ukas utfordring» på vår facebookside kan være til inspirasjon for våre medlemmer.

 

Herman:

 

  • er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, både som lektor (faglærer i kroppsøving og idrettsfag) og med mastergrad i idrettsbiomekanikk og fysiologi ved seksjon for fysisk prestasjonsevne.
  • har gjennom hele oppveksten spilt fotball, og i tillegg vært innom svært mange andre idretter. Håndball, friidrett og taekwondo er tre eksempler som viser noe av bredden i det han har drevet med.
  • har de senere år drevet med mye styrketrening, og er svært opptatt av å grundig analysere og tilpasse bevegelser for en optimal prestasjon og for å unngå skader.
  • har trent mye baseløft (knebøy, markløft og benkpress) i tillegg til at han er svært glad i å prøve seg på kroppsvektøvelser, «calisthenics» og er også inspirert av turnøvelser.
  • skrev masteroppgave om hoppegenskaper og muskel-sene funksjon hos en gruppe Maasaier i Tanzania. Har senere vært ansatt som vitenskapsassistent i prosjektet. Andre prosjekter han har jobbet for inkluderer i tillegg til at han har jobbet som styrketrener for en gruppe i «Tine»-prosjektet, og medhjelper for datainnsamling i et prosjekt som omfatter bruk at «catapult» (brukes for å få informasjon om bevegelsesmønster, arbeidsmengde, antall akselerasjoner osv. hos håndballspillere).
  • har også undervist i deler av kurs i anatomi og kurs i biomekanikk og forskningsmetoder ved NIH.